torsdag 5 juli 2012

TA FRAM DE LJUSA SIDORNA I DITT LIV

Kära vän. Du oroar dig alltid, trots att det inte finns något att oroa sig för. Ditt liv löper lugnt och stilla. Du får nu återhämta dig från det du gått igenom, och du får  tid till eftertanke.

Ibland är det nyttigt att se bakåt. Att titta i backspegeln så som man gör när man kör bil. För den skull skall man inte genast tro att det man gjort tidigare är värdelöst och mår bäst av att suddas ut, att försvinna.

Nej, att titta bakåt, att vända åter till  det man gått igenom betyder också att man där finner nya lösningar på sina problem, och att man genom att blicka bakåt, bättre förstår vad som hänt, och får råd och vägledning inför sitt arbete .

Ta fram de glada minnena, de ljusa sidorna, av ditt liv, skriv ner även dem i din bok.

Livet är inte bara sorg och smärta. Livet är mycket mer än så. Du skall inte förskjuta och förglömma de glada minnena, de ljusa sidorna. Du skall inte bara anse att det mörka och dystra är värdefullt. Nej, i ljuset och glädjen finns också ett budskap till dig.

Att endast ta fram och minnas det sårande, det sårbara, det onda, är ett sätt för dig att straffa dig själv. För vad?  Det "onda" du gjort har varit en lärdom för dig, en nyttig lärdom. Du har fått insikter, du har ångrat dig, du har blivit förlåten.

Så ,  då må du nu kunna lämna det därhän. Ty allt har sitt pris, men nu är detta över och förbi.

Att älta detta i tid och otid hindrar dig från att gå framåt i din utveckling, därför måste du nu lämna detta bakom dig.

Amen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar