söndag 22 juli 2012

MISSTRÖSTA INTE OM DIN UPPGIFT

Alla dina dagar är givna av Gud. Du har fått dem så som du bad om. Ditt liv har den mening och uppgift som var dig given i begynnelsen.

Din dag är fylld av omsorg om de dina. Du har plikter mot allt och alla. Glöm inte dig själv. Ta emot Helig Ande i din dag. Se Alltet, se det ljuva i livet. Lev här och nu.

Om du misströstar om din uppgift, möt oss i nattens drömmar.Vi ger dig kraft och mod att gå vidare. Du vet att din väg är din, här och nu. Din uppgift ligger redan framför dig, ja, du står mitt uppe i den. Du vet så väl  vad din uppgift är, och du leds i den av oss.

Oroa dig inte, vi ger dig varje dag den kraft du behöver. Det är tid för eftertanke också, dina energier behöver mogna i dagen. Du behöver tid för eftertanke också. Du förs framåt i ditt energiarbete. Öppna dina tankar och ditt sinne mot Evigheten, ty endast din tro för dig framåt.

Vi ger dig trygghet i natten, vi ger dig glädje om dagen.

Oroa dig inte.

Lev i nuet, se det sköna i tillvaron, skriv dikter, måla dina inre landskap. Njut.

Finn din egen väg i tillvaron. Finn din tillflykt i Gud. I ditt inre djupa dunkel lyser din själ stark som en sol. Ge själen det själen behöver i dag.

Stilla dig, människobarn.

Du behövs ännu en liten  tid här och nu.

Amen.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar