lördag 7 juli 2012

SJÄLENS UTVECKLING ÄR ANLEDNINGEN TILL JORDELIVET

Kära barn,. Nu är tid för mognad och eftertanke. Så som skörden om hösten är mogen för att tas in i ladorna och att bärgas. Så är även människorna i sinom tid mogna för skörd. Själen bärgas från förgängelse, kroppen går åter till jorden, varifrån hon uppstått. När mognaden är inne, skall skörden bärgas. I livets olika skeden sker kroppens och själens utveckling. "Bli till stoft", så lyder Herrens ord, när tiden är mogen för skörd.

I livets olika skeden skall du stanna upp och se dig omkring. Se tillbaka på det som varit. Inte i bitterhet, sorg och förgrämelse. Nej i glädje skall du se på vad du uträttat i livet, och på den utveckling du genomgått. I livets olika skeden sker utvecklingen i olika grader och inriktningar. Ingen utesluter den andra. Kom ihåg att all utveckling är av godo. Och sällan förstår människorna detta . De ser blott på den materiella utvecklingen i sina liv, utan att förstå att denna är intet mot att själen ges möjlighet till utveckling.

Själens utveckling är anledningen till jordelivet. Här är tid till eftertanke. Har ditt liv följt den uppgjorda planen? Har du rätt tagit lärdom av sorg och motgång? Har du rätt sett de utvecklingsfaser ditt liv mött?  Om inte, här finns tid  till eftertanke och att påbörja en förändring är aldrig för sent. Se, blott se, Ljusets väg i livet. Blott följ den Hoppets stjärna du alla nätter ser på himlen.

Ta emot Helig Ande i ditt liv. Låt Anden uppfylla  din själ och din kropp och låt dig renas i det ljus som Anden skänker dig.

I din dag skall alltid finnas tid för eftertanke, på samma sätt som det finns tid för arbete och vila. Intet utan det andra.

I detta liv har din själ nått ännu ett steg på vägen mot fulländning, mot att ta emot och helt uppfyllas av den Helige Andes Nåd, som varar evinnerligen.

Amen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar