måndag 16 juli 2012

JORDELIVET ÄR EN PÅFRESTNING FÖR SJÄLEN

Kära vän. Bida din tid, jäkta inte. Tro inte alla om gott, men tro heller inte alla är onda. Det onda och det goda finns i alla själar. Ty det är sagt och skrivet att vi skall lära oss tackla alla sidor av ett mänskligt leverne, både det goda och det onda. Om vi inte vet vad ont är, kan vi heller inte avgöra vad som inte är ont, och vice versa.

Kärleken är det rättesnöre  som skall styra ditt liv. Oroa dig inte för morgondagen, ty var dag har nog av sin plåga! Du vet att du får den kraft du behöver för ditt värv. Att tro något annat är inte aktuellt.

Verbala frågor kan du lösa, likaväl som du löser andra frågor. Andliga frågor kräver sin lösning, lika väl som värdsliga ting slukar ditt intresse. Tro inte annat. Därför är du vald till detta uppdrag, därför måste du, likt en diamant, slipas för att uppnå full klarhet och renhet. Du skall inte tro att du endast  gör fel av ondska, nej, du är här för att prövas, för att pröva, för att lära dig inse skillnaden mellan gott och ont.

Du har många omkring dig som är dina hjälpare. Ta emot deras stöd och hjälp, ty du behöver dem alla, och de behöver dig, och ditt stöd och din hjälp. Gläd dig över solens uppkomst och uppstigande varje dag, ty så skall din själ uppstiga till himlarna när ditt uppdrag är slutfört.

Gläd dig över nattens mörker och den vila den bringar trötta själar. Ty så skall även din själ få vila när tiden är mogen.

Ty vila behöver alla själar. Jordelivet är en stor påfrestning, och inte alltid så som man tänkt, och förväntningarna har varit stora. När jordelivet är slut återvänder själen till sin Faders hus för vila och återhämtning. Detta är en lång process, beroende på de skador själen behöver läka, och beroende på hur mycket av den informationsom själen fått, som måste omformas till förståelse och kunskap.

Därför är också tiden mellan jordeliven olika, beroende på om jordelivet givit kunskaper  i rikt mått, som måste omformas och transformeras för själens tillväxt och mognad. Tro inte att den själ  och kropp som tillsynes levt ett fullkomligt och andligt liv på jorden, för den skull inhämtat allt det som var sagt och tänkt. Tvärtom kan det vara så att den som levt ett tungt liv, tillsynes kanske ont liv, har inhämtat mer kunskaper och insikter, helt i enlighet med den plan som var uppgjord för själen. Men då är kanske också tiden för återhämtning lång och svår, eftersom upplevelserna skapat djupa ärr som måste vårdas och läkas.

Denna lektion i livskunskap var du nu mottaglig för och mogen att erfara. Sprid dina kunskaper vidare, så är din uppgift.

Amen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar