måndag 27 februari 2012

TA TILL DET GODAS VAPEN

Om du vill segra över ondskan, ta till det godas vapen. Välj att aldrig ge igen, välj bort det som inte är i dina syften. Välj det goda. Alltid! Din seger blir stor om du blott lever i ljusets sfär.

Du behöver inte minnas det som är ont, som gjort dig illa. Du behöver inte komma ihåg alla dina felsteg på livets väg. Du har en fri vilja att lämna det svåra bakom dig. Lämna det som tynger din själ, dina hågkomster som du tycker plågar dig dag och natt. Lämna dem bakom dig. Du behöver inte bära oket av andras sorg, av andras plågor. Du behöver inte skamset erkänna dina egna fel i tid och otid. Lämna alltsammans bakom dig.

Ty alla dina felsteg är dig förlåtna i samma stund som du ser dem, och ber om tillgift för dem. I denna stund är du fri att gå vidare. Men synda inte mer. Du skall lära av dina misstag, därför prövas du, och drabbas ideligen, ideligen. Inte för att du skall älta dem dag som natt. Nej, för att du skall lära dig att skilja mellan gott och ont, mellan dag och natt, mellan ljus och mörker. Därför prövas du.

När du ser det ondas avsikter och lär dig att säga nej, att stå emot, att ställa dig över detta, då skall du uppleva att du inte längre drabbas av allt detta. När du lärt dig din läxa utsätts du inte längre för tester om du kan den eller inte.

 Nej, dina prövningar har inte varit förgäves. Genom dem till det eviga livet går din väg. Du skall glädja dig över de prövningar som du fått genomgå, ty genom dem har du upplevt allt det du skulle uppleva. Din själ är ren och klar och du kan skilja mellan gott och ont.

Tänk inte att andra får mindre prövningar, lättare liv. Ty du ser bara en del av  den människans liv och tillvaro. Du ser inte själens kamp. Du ser blott det du vill se, ett verk av det förgängliga. Det eviga livets ljus är fördolt för dig. Ty i själens dunkel  döljer sig det eviga livets ljus. Det ljus som får själen att blomstra och leva. Det ljus som är olika för varje människa. Den enas själ är inte den andra lik. Varje människa har en själ som är unik för var och en. Du kan aldrig jämföra livets motgångar, eller livets lycka, ty var och en har sin börda, sin uppgift i livet.

I kärlek till de dina, till dig själv, till din omgivning, ja, till hela världen, skall du leva. Så är sagt och så skall vara i evigheters evighet.   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar