fredag 24 februari 2012

LJUSET SKALL LEDA DIN STIG

Kära vän. Ljusets väg är din. Det är den väg du skall vandra, den väg som bär dig fram till evigt liv. När du om morgonen står upp inför en ny dag, är det ljuset som skall leda din stig.

Du skall välja det som är ljust och glatt, välj bort sorger och bekymmer. Tänk  inte heller på morgondagen, ty den kommer tids nog med sina bekymmer eller glädjeämnen.

När du vandrar i ljuset skall du lätt och behändigt skänka ditt ljus vidare till alla i din omgivning, ja till alla du känner och också till dem du inte känner. Låt hela världen  känna av ditt ljus och din värme. Kärleken och ljusets väg är densamma. Även när du drabbas av sorger och motgångar skall du endast tänka på att du vandrar i ljuset, på ljusets väg, i kärlek. Då skall dina sorger och motgångar kännas lättare att bära och du skall känna en våg av värme genom din kropp.

Du behöver inte misströsta på detta. Ty det är sant och riktigt att det du ger andra också tillfaller dig själv. Om du sprider  ljus och kärlek skall du själv i rikt mått få ta del av dessa gåvor.

Visst händer det att även du , i dessa omständigheter känner dig vilsen och utlämnad i världen, ja, ibland  rentav utstött. Men låt dig inte slås ned av dessa  mörka  tankar. Nej, låt dig genast uppfyllas av ljus och kärlek, och du skall se att allt löses upp, alla mörka dystra tankar försvinner och löses upp av ljuset. Tvivla inte på detta, mitt barn. När du vandrar i ljuset kan du vara helt trygg. Ingen sorg eller plåga eller oförrätt är så stor att inte ljuset och kärleken kan upplösa den. Tro på detta, mitt barn. Blott tro...

Din otro skall ibland förirra dig in på främmande vägar, men du skall återvända till tron på  ljusets och kärlekens väg. Ty endast den håller i längden. Endast den kan ge dig det du önskar av livet.  Du skall inte misströsta om vägen känns lång och svår. Om livet känns tomt och meningslöst. Om du inte fått den jordiska lycka du eftersträvar.

Om du placerar din tanke på ljusets väg, så skall du se att omkring dig finns mångahanda ting att vara lycklig över.  Du skall se att kärleken till Alltet kan ge dig mer tillbaka än vad en jordisk kärlek kunnat ge. Om du blott ser ljusets väg som den enda sanna vägen skall du alltid finna ro i din själ, ty där, på ljusets väg i kärleken, är själens sanna bo och hemvist. Där hör din själ hemma, därför känner den glädje i att få vistas där.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar