torsdag 7 juni 2012

TA EMOT DAGEN SÅDAN DEN ÄR

Alla dina tankar är givna av Gud. Han allena är trofast, tålmodig och mild. Tacka Honom för dina gåvor, för din tid på Jorden, för Hans stöd och hjälp i allt du gör och företar dig.

I dag är en ny dag i ditt liv. Se på den med tillförsikt, den är ännu ny och oförstörd. Se på dagen som du ser på ett litet barn, med kärlek , värme, och tillit att den skall skänka dig glädje och kärlek.

Dagen är ny när morgonen gryr. Du vet inte vad den har i sitt sköte, du vet heller inte vad den kommer att föra med sig av glädje och sorg.  Därför skall du överlåta dagen i Hans hand, Han som är Storhet och Vishet. Han för dig framåt, och du kan vara viss om att Han ger dig av fulla mått av allt det du behöver för att din dag skall bli lyckosam.

Därför behöver du inte bekymra dig om det förgågna. Du behöver inte oroa dig för gårdagen, ty den är redan förbi, och du kan inte kalla den tillbaka.

Det som har hänt, har hänt. Låt de döda begrava sina döda, låt Jesus leda dig på nya stigar och vägar. Se med glädje på det du åstadkommit, och lämna det som varit bakom dig.

Låt dig inte fastna i förgågna tider. De är förbi, likaså de liv du levde då. Lev i nuet, och inte i dåtid eller framtid. Lär dig att ta emot dagen som kommer, ta emot den sådan den är, utan att tro varken det ena eller det andra.

Du behöver inte gå tillbaka i tidigare liv för att söka din härkomst på jorden. Lev i nuet i stället, ty därför är du här. I din själ finns inristat allt det du upplevt, tidsålder efter tidsålder, därför behöver du inte söka i minnen efter tider som flytt.

Lev i kärlek och förståelse, och utan förakt eller annat ont. Kärlek är liv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar