måndag 23 januari 2012

STILLA ERA HJÄRTAN FÖR SAMTAL MED GUD

Kära vänner. I tider som är hr ni många viktiga uppgifter er förelagda. Ibland känner ni att uppgifterna är er övermäktiga.  Att sorg och vrede över världens olyckor och felsteg blir er övermäktiga.  Att  ni inte längre hör Guds röst i ert inre.  Att  vi inte längre står vid er sida  till er hjälp.

Oroas ej,  stilla era hjärtan för samtal med Gud i bön och meditation.  Anledningen till att ni inte hör eller ser oss eller känner vår närvaro beror på er själva. Ni har låtit er uppslukas av värdslig oro och omsorg, och ni har låtit oförsonlighetens pansar omsluta er själ. Vi når er inte, och ni når inte oss!  Därför är det viktigt att ni stillar er i bön och meditation. Att ni inte låter värdslig oro och bekymmer så helt uppta er tillvaro,  att det likt  ett hårt skal omsluter er. Nej, vandra i stället ljusets och kärlekens väg, Intet är lättare, men heller inte svårare än detta. Ty det innebär att ni helt och fullt skall tro på att Helig Ande skall uppfylla er själ och ge er kraft.  Att ni själva skall låta er omslutas av ljuset, vandra i ljuset,   uppfyllas av ljuset.

Blott ni själva kan välja trons och ljusets och kärlekens väg. Så länge ni istadigt håller fast vid gamla värderingar och normer, så länge kan ni inte se ljusets väg, eller känna kärlekens röst i ert inre.

Ni har fått vägen er förevisad. Ni har fått kärlekens budskap i ert hjärta. Ni har alla fått olika  gåvor  och förmågor som skall underlätta livet på jorden för er, och som också skall göra det lättare att hjälpa andra.  Att hjälpa den som inte nått lika långt på ljusets väg som ni.  Ni måste lära er kärlekens och ljusets väg och vandra stadigt på den, så skall vi alla åter mötas engång i den tillvaro där intet mörker råder, och där själen får vila och vistas fri från jordiska skepnader och bojor.

Blott ni vågar tro på under kan under ske.  Blott ni vågar lita på oss, kan vi medverka i er dag.

1 kommentar:

  1. Underbart samma budskap som jag får i den kristna gemenskapen.

    SvaraRadera