onsdag 25 januari 2012

INGEN ÄR HÄR FÖR ATT HA BLOTT LJUSA STUNDER

Kära vänner. Här och nu har ni fått era liv. För att ge detta liv innehåll enligt den plan som är er föreskrivna  bör ni alla sträva till att vandra ljusets väg. I ljuset finns svar på alla era frågor. I ljuset finns  svar på tillblivelsens ursprung och gåta.

Kärlekens röst i era hjärtan får aldrig tystna. Ty ni bör alla vara medvetna om den process som ständigt pågår. Kärlek och ljus skall leda er framåt. Även om dagarna är mörka och tillvaron saknar mening är det just detta som i detta ögonblick är det väsentliga. Att inse just detta: Att fortsätta trots de mörka stunderna och sorgens svåra insikt.

När ni betraktar er själva från just den synvinkeln skall ni se den röda tråd som ger livet dess mening. Att själens upplevelser av Alltet innefattar både sorg och glädje, upphöjelse och förnedring. Att  gå genom olika faser av ett liv  innebär även att på rätt sätt, och med nya insikter, och utan bitterhet, gå vidare genom livet, genom sorg och andra svårigheter mot det eviga livet och mot ljuset.

Ingen är här för att ha endast ljusa stunder. Ingen är här för att ta emot endast glädje och lycka. Ty utan att känna förluster och besvikelser renas inte själen så att dess ljus må lysa klart och upplysa vägen även för andra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar