fredag 20 januari 2012

ANVÄND ER TID PÅ ETT KONSTRUKTIVT SÄTT

Kära vänner, ni har all tid i världen at förbereda er ankomst tillbaka till oss. Denna tid bör användas på ett konstruktivt sätt.

Alla era gåvor ni fått bör användas i detta arbete. Alla de frågor ni har kan ni ställa till oss, vi är här för er hjälp, se oss i dagen, se oss i nattens dunkel. Alla dagar, alla tider finns vi här till ert stöd och er hjälp. Tro, blott tro och det skall bli er givet.

Glöm aldrig kärlekens budskap. Låt detta vara ert rättesnöre, så att ni alltid aktar på att detta skall leda er framåt i tiden.

Alla har ni fått evigt liv inskrivet i livets heliga bok. Alla har ni fått förmågor som skall utnyttjas i kärlekens tjänst.

Att stå klar och ren mitt i kaoset. Att våga vara den du är. Att se livets tillblivelse och uppkomst. Att vara medveten om själens odödlighet. Livet kommer och går, en dag är ni alla borta, och de som sörjer er kommer att minnas er en kort tid, sedan är även minnet av er borta.

Men trots det lever ni vidare i en annan värld, en annan dimension. Er själ är evig och skall så förbli. Se blott omkring er, se på naturens grönska. Också den lever en kort tid,  för att sedan vissna och dö.

Trots det ger aldrig naturen upp sitt varande. Så skall också era själar vara för evigt.

Tänk på det kretslopp som styr världen, som styr universum.  Allt är förgängligt, men allting finns, nu och evigt.

Se på djuren, se dem som era vänner med känslor och behov lika som era. Ät inte era vänner. Lev av örter, bär och annan växtlighet. Utnyttja inte djuren utan lev tillsammans med dem, ty utan dem är naturen fattig. Se dem som era vänner och som en viktig del av jordens behov. De finns därför  att de behövs, inte som mat till er, utan för jordens växtlighet och överlevnad.

Så är det ock med er. Också ni finns för jordens överlevnad. Exploatera inte er själva, inte djuren, inte jorden. Behandla allt levande och dött omkring er med respekt. Se i kärlek på er omgivning och tänk på Guds storhet, han som förmår och kan skapa allt detta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar