måndag 19 mars 2012

FASOR FÖLJER KRIGETS SPÅR

Kära vän. Krigets fasor känner du. Du vet hur de slår mot oskyldiga hjärtan. Smärtan kan du känna i ditt inre.  Blott du har tillit till Gud, skall intet ont hända dig och din familj.

Det sker som skall ske. Krigets herrar tror sig segra, men i  segerns sötma finns blandat en bitter kalk, ett gift de har att svälja. De ådrar sig själva och sina folk oerhörda sorger och smärtor, ty den som är att betrakta som förlorare är ännu inte slagen. På olika sätt kommer han att slå tillbaka, och segerherrarna  kommer inte längre att sova på nätterna i frid , eller äta sitt bröd om dagen i glädje. Nej, fasor följer kriget. Och  kriget är inte över när segerherren slår på sin trumma. Nej, långt därifrån. En följd av ofärdsår går jordens barn till mötes . En följd av år  som präglar  människans sinne och får henne att ropa på Guds nåd.

De, som förorsakar detta kommer att dö. Men nya träder till. Lång är vägen mot frälsning. Seger för glädje och kärlek kommer, men syns långt borta. De finns som redan nu ser tecken i skyn att segern är nära.

Oroa dig inte. Du kommer inte att drabbas, men ditt verk utökas och din tid förlängs.

Sänd glädje och kärlek till människors hjärtan. Sänd ljus till de obarmhärtiga, så att de må skåda Guds vilja.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar