söndag 14 oktober 2012

TIDEN FINNS INTE

Låt dig inte störas av oviktigheter. Tänk på att tiden inte finns. Det eviga livet känner inte av någon tid. Ingenting begränsar din själs närvaro vid den tidpunkt då du återvänder till Evigheten. Ingenting bör heller begränsa din närvaro i nuet i detta livet.

Därför skall du leva i nuet. Tänk på att din tid på jorden är begränsad, och att du  under ditt jordeliv bör uppnå  en större själslig mognad.  Upplev därför din dag här och nu. Inte i det förgångna, inte i framtiden.

Grubbla inte över oförrätter som du drabbats av. Lämna allt sådant bakom dig, lägg av dig sorgen och förgrämelsen som en gammal, solkig klädnad. Tänk i stället i glädje på allt det som förunnats dig att få och uppleva. Se på naturen, hur underbar är den inte, lyssna på fåglarna, hur ljuvlig musik ger de dig varje dag att lyssna till, se på havets vågor, hur skönt lugnande är inte dess svall mot klipporna.

Oroa dig inte för framtiden. I morgon finns inte i dag. I morgon är en ny dag som Gud ger dig att leva och uppleva. Se med glädje fram emot vad den har att erbjuda dig av olika valmöjligheter.

Lev i nuet.

Amen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar