tisdag 23 oktober 2012

SE MENINGEN I DET SOM SKER

Se meningen i det som sker i ditt liv. Ibland känns livet svårt och orättvist. Du drabbas av sorger och motgångar. Du tycker att livet känns tungt och meningslöst, ja, ibland känner du att du inte orkar mer.

Du måste lära dig att se meningen i det som sker i  livet. Kom ihåg att endast genom dina sorger och motgångar kan du lära dig att uveckla empati och förståelse för dem som har det svårt. Du kan då känna igen dig själv och din egen situation när du hör  och ser att dina medmänniskor lider, och du har lättare att räcka ut en hjälpande hand, eller  ge ett ord till tröst.

Allt som sker har en mening för dig och för hela världen. Ingenting sker av en slump. Allt är noga uträknat och tillrättalagt. Du är en del av allt nuvarande liv, samtidigt som du är en länk både till det förgångna och till det som skall komma i framtiden. Din plats är värdefull i tillvaron, utan dig skulle inte puzzlet vara helt, det skulle fattas en del.

Därför skall du inse att det finns en mening i allt som sker, och kom ihåg att endast den som känt stor sórg kan också känna hel och sann glädje.

Amen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar