fredag 26 oktober 2012

GÖR EN RESA I DITT INRE

I dag skall du göra en resa i ditt inre. Sätt dig ner i stillhet, tänd ett ljus, lugna ditt sinne och se vad hjärtat har att visa dig i dag. Känner du glädje över livet? Eller finns det en sorg i ditt hjärta? Eller en bitterhet över ett svek?

Vad du än möter under din inre resa så skall du ta emot det som en nödvändig upplevelse för din utveckling. Kanske du inte förmår ta emot det i glädje, men då skall du i alla fall ta emot det i tacksamhet över att få ha denna upplevelse i ditt liv. Vad du än möter så skall du ta emot det i medvetenhet om att just dina upplevelser ger dig de lärdomar du är här på Jorden för att genomgå och få.

Också sorgen och bitterheten över ett svek kan du lära dig något av. När du gått igenom en stor sorg eller besvikelse och har bearbetat händelserna, så kan du känna att du nått en mognad i ditt liv. Du har fått erfarenheter som var allt annat än angenäma när de pågick, men som nu givit dig möjligheter att betrakta din omgivning med nya ögon. Efter att ha fått distans till det hela kan du kanske känna tacksamhet över upplevelsen, och du kan känna större medkänsla än tidigare med dem som har det svårt.

Genomatt utsättas för sorger och besvikelser så ökas vår förmåga till medkänsla med våra medmänniskor.

Amen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar