söndag 5 augusti 2012

MAKTEN OCH JAKT EFTER PENGAR STYR VÄRLDENS BARN

Här och nu skall du leva. Inte i det förgångna, knappast i framtiden. Ta till dig dagens glädjeämnen. Glöm nattens oro. I alla dessa tider som nu lider mot sitt slut, har mänsklighetens lidande oförändrat varit. . I tider som stundar skall lidandet öka, men bland människorna skall uppstå också ljus i mörker och förtvivlan.

Ännu är inte stunden mogen för upprättandet av Guds stora rike, men vi strävar alla mot det mål Han har uppställt: Evigt liv i alla bemärkelser.

Här har nu uppstått mörker och förtvivlan, när egentlig lycka och glädje borde råda. Här har uppstått  sorg och hat, när kärlek borde helt och fullt uppfylla människornas hjärtan.

I (denna) tiden finns inte rum för omtanke. I (denna) tiden finns inte rum för utvecklande av de goda sidorna hos människan.  Makten och jakt efter pengar styr världens barn, och Guds barn står hjälplösa vid sidan om och ser vad som händer.

Här är tid för omtanke.
I dessa tider skall människan vakna upp och se vad som händer världen. Hon skall snart se det ljus som världen behöver för sitt uppvaknande.  Nu är tid för insikt och tankar om själens uppvaknande och frälsning. Här har nu skett förändringar, se blott framåt, och du varsnar en ljusglimt i mörkret.

I tider som är skall ljuset ånyo skina, lysa, värma människor som ber om Den Högstes beskydd. Nåden är stor. I själens dunkla natt möter frälsning och förnyelse. Här är tid för omtanke. Nya tankar skall uppfylla själens dunkla natt. Se oss, be om hjälp.

Vi finns för att ge själen möjlighet till evigt liv.

Här och nu är din plats på jorden. Här och nu skall du leva i själens dunkla natt. Här och nu är din frälsning (och) fullbordat är ditt verk när dina insikter vaknat tillfullo.

Tacka dem som gått före och berett din väg. Här är ditt liv, mitt barn. Trots svårigheterna finns också ljus i mörkret. Stjärnor lyser stigen du går. Se dig omkring och du finner hjälpare var helst du går fram. Med öppna ögon ser man mer än med slutna.
Famla dig inte fram.
Tro, blott tro.
Amen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar