söndag 25 februari 2018

LIVETS GÅTA

Livets gåta ser du framför dina ögon. Öppna dina ögon och se Guds härlighet. I dessa dagar sker under. Den som har ögon att se med, den ser. Den som har öron att höra med, den hör. Den som vill tro, den tror.

Många är de som går under i naturkatastrofer. Många är de som dödas av sin vänner, som är deras fiender. Svårt är lidandet mänskligheten utsätts för. Hon har en del i den förintelse som sveper över jorden. Hon har en del i den brand som sveper över världen. Människans dårskap och önskan om makt och ära, pengar och ägodelar, har sin del i det som sker. Hon har inte beaktat jordens behov, hon har blott sett till egen vinning, därav detta oerhörda. Detta hemska lidande hon utsätter sig själv och sina medsystrar och bröder för.

Människan måste vända tillbaka till sitt ursprung. Hon måste lära sig att förstå sin härkomst och tillblivelse. Annars är hon förlorad. De som blir kvar  -  i katastrofernas spår följer sjukdomar och oerhörda lidanden. Farsoterna sveper över jorden. Nya farsoter, okända för människan, dyker upp i svallvågen efter katastrofen.

Jorden kastar av sig sina plågoandar. Jorden behöver hjälp. Helande kraft strömmar genom händerna på dem som SER  -  de som önskar annan tid -

Amen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar