lördag 5 juli 2014

VAR MEDVETEN OM DINA BEGRÄNSNINGAR

Kära vänner. I tider som är har ni många plikter. En av dessa är att vara medvetna om att ni är människor, med de fel och brister människor besitter. Ni är inte i änglars skepnad här, utan i en människoskepnad.

Många av er går in i roller som till exempel sjuklingar, eller "bästvetare", eller någon annan roll som ni av en eller annan anledning föredrar att leva i, i stället för att söka Guds ljus, och lära känna er själva och ert rätta jag.

Själens obotliga ensamhet kan ni inte bota med detta rollspel. Nej, insiktsfullt om detta skall ni leva i Ljuset, och sträva till att ta fram alla roller för allmänt beskådande, och se vart det leder när ni inte vågar och vill leva i Ljuset. Varför skäms ni, och skräms för att ta fram alla olika sidor av er själva? Varför lider ni hellre alla helvetets kval än att låta er omslutas av Ljuset och gå Ljusets och Kärlekens väg? Glöm för all del inte bort att se er själva i fullständig nakenhet, utan en endaste tråd att skyla själens ensamhet med.

Ta emot Helig Ande i era liv, och låt er omslutas av Kärlekens Ljus, i stället för att famla i ovisshetens och bitterhetens mörker. Ta fram de olika skepnader ni låter er dväljas i, till allmänt beskådande, det vill säga av er själva, ty alla andra har redan för länge sedan genomskådat ert rollspel, och förvånats och häpnats över detta de ser.

I Ljuset finns ingen återvändo. När ni en gång beslutat er för att gå Ljusets väg, har ni samtidigt beslutat er för att lämna ert rollspel. Räds därför inte vägen, ty den är inte så svår som ni inbillar er. Räds i stället de dunkla makter som styr er själ så att ni inte klart ser Ljuset, eller förmår följa den vägen. Be om Nåd och Kraft att följa Ljusets väg, och era böner skall bli hörda. Upphör aldrig att granska ert rollspel, upphör aldrig med att bekämpa de onda makter som får er att går in i dessa rollspel, ty endast genom insikt och bön förmår ni gå vidare på Ljusets väg.

Be om hjälp, och dig skall vara givet hjälp och stöd alla dagar.


Amen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar