torsdag 26 juni 2014

LJUSETS VÄG ÄR MÅLET LIKVÄL SOM MEDLET

Kära vänner. Gods och guld i lador är en tung börda att bära på Ljusets väg. Ni avlaster er detta, och med lätta steg vandrar ni fram genom livet, fram mot er Faders hus, som är målet för vandringen.

Och Ljusets väg är också på sitt sätt målet likväl som medlet. Det upptäcker ni den dag ni helt och fullt vandrar där.

Allt försvinner, allt sjunker undan. Sorger och besvikelser skall inte längre tynga ert sinne. Oförrätter finns inte, ty ni ser klart att andra har andra behov än ni själva, och i respekt  för detta låter ni alla ha sina insikter kvar. Ni låter er inte tyngas av sorg över att er vilja inte alltid respekteras. Ni väljer att respektera andras åsikter, och i och med detta visar ni er själva en stor respekt. Detta är livets sanning. Stor är den som förmår låta andra utvecklas enligt sina förmågor och kunskaper, utan att ställa krav på att få sina egna önskningar uppfyllda av andra.

Var och en efter sin förmåga uppfyller sitt liv med det mått som givits i begynnelsen. Så skall ni leva, så skall ni finna den väg som bär era själar framåt i utveckling. Blott i kärlek till er själva och till allt levande. Och i respekt för er själva och alla andra.

Amen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar