söndag 23 februari 2014

LJUSETS BUDBÄRARE

Kära barn. Oroa dig inte. Du har ännu tid för eftertanke. Ge dig hän i dagen, och sov lugnt om natten. Du är redo för uppbrott. Redo för nya utmaningar i livet. Men ta dig i akt. Låt dig inte narras att ta in på oländiga vägar och stigar.

Du ser Ljusets väg ligga rak framför dig. Låt dig mötas  av Korsets och Ljusets budbärare. Se dig inte om i vrede. Nej, lämna ditt gamla liv med glädje och tänk inte ont om dem som sårat dig. Tänk på dem med kärlek, ty  de får själva bära sina kors, och de får själva svara för följderna av sina gärningar. Låt dig inte oroas för deras skull, ty varje dag har nog av sin plåga.

Du kan också låta dig vara en Ljusets budbärare i den tid, och på den plats du nu befinner dig. Blott du i kärlek tjänar andra, är det ett gott syfte med ditt tjänande.

Blott du går med glädje till din dag, och ditt värv, är det förtjänstfullt att vara kvar. Tänk på att om du kan tjäna med glädje, så är tjänandet det bästa sätt du har att vinna tillit till dig själv. Men om du inte kan tjäna med glädje, så bör du söka andra utmaningar.

Amen 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar