tisdag 27 december 2016

VAR ÖDMJUK INFÖR GUDS VERK

Vänd om, du människobarn. Vänd om, ty din väg leder dig fel. Finn din väg till lycka genom att gå andra vägar. Du vet att du går fel, ändå söker du lyckan på de vägar som inte för din själ framåt i visdom.

Du måste söka nya vägar, nya stigar. Andra tider stundar för människan. Andra tider där hon lär sig ödmjukhet inför livets gåta. Ödmjukt skall hon vandra sin väg. Ödmjuk inför allt det som Gud skapat på jorden. Människan skall finna sin litenhet i Universum. Hon skall förstå att hon ingenting förstår av skapelsens underbara tillblivelse. Hon skall inse att hennes förstånd är begränsat att förstå endast en del av det som hon önskar veta. Hon är inte mogen att förstå och inse Guds storhet. Hans skapade verk är stort. Han har genom sin blick fått Himmel och Jord att uppstå ur intet. Ur kaos har Han skapat allt det vi ser och upplever. Hans kraft är stor. Må vi ära och prisa Honom i evighet.

Hans älskade barn är alla människor. Både de som älskar och aktar Honom, men också de själar som förnekar Honom och Hans skapade verk. Han ser i kärlek till alla, men han begråter dem som  vandrar egna vägar.

Amen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar