fredag 26 juni 2015

LEV I SYMBIOS MED NATUREN

Kära vän. Här är din dag, ny och klar finner du den när du stiger upp. Den rinner upp framför dina ögon, ja, som en bäck sorlar och porlar om våren, eller såsom vågornas svall mot strandkanten, eller som vindens sus i trädkronor en vacker sommarmorgon.

Ja just så skall Din dag vara. Du skall leva i symbios med naturen, känna årstidens växlingar. Du skall se gräset som grönskar och du skall höra, höra fåglarnas vingslag om hösten när de gör sig redo för att flytta söderut till en annan tillvaro.

Också du skall veta att du skall  göra dig redo för en annan tillvaro. Din uppgift är inte att samla i lador som råttor och möss. Nej, lev så som naturen lever. Föds, väx upp, grönska, blomma. Sätta frö för en ny åldersprocess som skall starta efter dig.

Och så småningom när din dag, din frukt är mogen, återvänder din kropp till jorden, och din själ återvänder  dit där den hör hemma, hos Gud.

Om du lär dig ge akt på naturens växlingar och ta lärdom av dem, skall du leva ett rikt och lyckligt och innehållsrikt liv på jorden.

Amen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar