måndag 29 september 2014

SPRID KÄRLEKENS BUDSKAP

Tänk på alla dem som törstar efter visdom. Tänk på dem som fryser och behöver värmas av kärlek. Tänk på dem som hungrar, och behöver kunskap om själars samband med varandra. Din uppgift är att förmedla allt detta, ty du sitter inne  med den kunskap och visdom som krävs för detta arbete.

Du har en uppgift. Gör det du har till uppgift att göra. Tänk inte på  att du är ringa eller oförståndig, ty du har alla de gåvor och förmågor som behövs för att fullfölja din uppgift.

Om blott en liten del av mänskligheten du når, är det ändå tillräckligt, ty ditt budskap skall sprida sig som ringar på vattnet. Blott du börjar skall du se att fortsättningen kommer av sig själv.

Att sprida kärlekens budskap är en viktig uppgift som anförtrotts just dig, därför att du har de förmågor som behövs just för detta. Du skulle inte valts, om det inte vore så.

Därför skall du med tillförsikt gå in i din uppgift. Många är de som önskar mer kärlek och värme. De, vars dag är grå, trist och sorgfull. Du har de redskap som behövs för att hjälpa.

Tänk på att din uppgift är stor, och att DU är utvald för den.

Amen

måndag 22 september 2014

FÖRLITA DIG PÅ ATT GUD FINNS

Nu är dag och tid för eftertanke. Att se framåt i tiden och att låta Ljuset leda på vägen. Men om tankar irrar likt bloss i natten? Om inte tanken bär över djupen? Om inte tron på Ljusets makt är tillräckligt stor?

Misströsta inte, ty när nöden är som störst, är hjälpen närmast. Lita på Guds ord och Gudskraften tillfaller och omfamnar dig alla dagar. Förlita dig bara på att Gud finns, i dig, omkring dig, över dig, alla dagar.

Du är en del av Gudskraften. Om du inser detta faktum kan du ren och hel i själen vandra vidare på Ljusets väg.

Gud ÄR, likaväl ÄR du, ty du är en del av Gud. Förlita dig på att Han finns. Ty utan honom skulle inte heller  du finnas, eftersom du är en del av Honom. Och du finns ju? Eller hur? Detta enkla faktum skall leda dig på vägen framåt Ljusets väg, som vi på alla sätt försökt lära er att förstå och inse att är den enda rätta vägen framåt.

Kärlek och Ljus, detta är allt du  behöver veta och inse att Alltet består av. Kärlek och Ljus bär dig framåt i tiden. Bär dig över mörka vatten och bråddjup. Känn Guds Kärlek i dessa enkla ord och meningar. Ta emot det och du skall leva lycklig och med friskt mod och tillförsikt ta emot varje ny  dag, med allt vad den för med sig av sorger och glädjeämnen.

Många har försökt tumma på regeln om Kärlek och Ljus. Gör inte det. Ty de två är grundstenarna i ditt livs tillvaro . Dessa två bär. Misströsta aldrig på detta.

Här är ditt liv, och du är en del av detta liv, just nu är det kanske det enda du behöver tänka på. Blott du vet att Gudskärleken bär dig, kan du likt ett litet barn vila trygg i Hans armar.

Amen

onsdag 17 september 2014

SKÄNK AV DITT ÖVERFLÖD

Kära vänner. I tider som är finns kärlekens ljus förborgat i alla hjärtan. Alla människor har detta ljus, denna kärlekens yttersta bevis inskrivet i sin själ.Ty så är skrivet i evigheters evighet.

 När du stiger upp om morgonen skall du först tacka Gud för att du fått en natt i vila, tacka för att du står inför en ny dag. Tacka för att du fått dagligt bröd, ett hem, en säng att sova i. Tacksamheten bör vara stor. Ty många finns som saknar dessa för dig självklarheter.

Medlidandet med dem som intet har bör verka i deras förmån så att du av ditt stora överflöd skänker dem möjligheten till dagligt bröd, till en dräglig tillvaro. De har rätt till detta, på samma sätt som du anser dig ha rätt till de gåvor och förmåner du besitter.

Du måste inse att det inte är självklart att du skall ha allt, och de ingenting. Först då du inplanterat medlidandets frö i ditt hjärta, vattnar fröet till mognad och groendet, låter det växa upp. Ja då först har du kommit en liten bit på vägen till full mognad i din själ.

Du måste dela med dig av dina gåvor, både av de andliga och lekamliga. Du har ingen självklar rätt att behålla allt för dig själv, och låta dina medmänniskor svälta och törsta lekamligt och andligt.

Se deras nöd och hjälp dem. Det är din uppgift i dagen.

Amen

lördag 6 september 2014

UPPFYLL DINA INNERSTA ÖNSKNINGAR

Kära vänner. Har ni uppnått det ni önskade av livet? Har ni fått det ni önskat av livet? Har era önskningar uppfyllts? Har ni ännu förhoppningar kvar?

Ni har önskningar och förhoppningar som ni förväntar er att skall uppfyllas av någon annan. Ni måste inse att den som skall uppfylla ert liv med underbara händelser är ni själva. Ni måste lära er att endast ni själva har kunskap och förmåga att se in i er själva och granska de förutsättningar ni har att uppfylla era innersta önskningarna.

Alltid leva i Ljuset och Kärleken innebär även att se ljuset i sin egen själ, att se de förhoppningar som finns därinne och att uppfylla dem. Inte att tro att detta tillkommer någon annan. Någon som står er nära, eller på annat sätt förväntas kunna se in i ert inre på de outtalade och de uttalade önskningar ni har.

Se själv in i ditt inre, i ditt hjärta, i din själ. Vad finner du där? Just det du ser därinne skall du upplyfta i Ljuset och leva i Ljuset med på det sätt att det skänker dig lycka och frid. Inte gömma undan, inte förskjuta dina innersta önskningar. Lyft fram dem i Ljuset. Gläds åt att de finns och uppfyll din dag och ditt liv med denna uppfyllelse och du skall vinna evig lycka och frid i ditt sinne.

Glöm andra och deras behov ibland för att uppfylla dig själv och dina behov.

Amen

måndag 1 september 2014

TÄND ETT LJUS, OCH LÅT DET LYSA KLART

Kära vänner. Tänd ett ljus i natten, låt det lysa klart för alla dem som  vandrar i mörker. För alla dem som ännu inte funnit Ljusets väg. Låt era tankar vila vid Ljusets källa, och låt era handlingar styras av Ljusets låga. Låt ljuset brinna klart i natten för alla dem som vandrar i mörkret.

Här har ni er uppgift. Viktig i tiden. Här skall ni låta Ljusets sken ledsaga både er själva, och alla dem ni möter på vägen. Låt er inte förskräckas av onda makters försåt. Låt oss hjälpa er på vägen. . Låt oss tillsammans med er upplysa vägen, så att alla klart ser att detta är Ljusets väg. Den väg som alla skall vandra i sinom tid.

När onda tankar dyker upp, låt dem förintas i lågan, i Ljuset på Ljusets väg.

Låt er inte snärjas i onda tankars garn. Lika litet som ni låter er snärjas i onda gärningar. Se klart framåt. Se Ljuset och följ det. Glöm inte att er uppgift är att vara Ljusbärare, ni små änglar, ni Ljusets barn som för tillfället vistas på jorden.

I kärleken skall ni uppleva Ljuset. Den jordiska, sinnliga kärleken kom många till del, och i tacksamhet skall ni ta emot den. Men för den som inte upplever detta vill vi säga: Vandra i Ljuset och motta den eviga allt-om-fattande kärleken i era liv. Älska er själva och er omgivning, skänk kärlek till de behövande, ty de är många, många.  Och du skall få kärlek tillbaka. Tusenfalt skall du få kärlek från alla dem som i tacksamhet mottagit din kärleksgåva.

Ty så är sagt att den som skänker något i kärlek, även kärlek, skall få tusenfalt igen. För alla är inte den sinnliga kärleken tillägnad i detta livet. Sörj ej över detta, eller att kärleken är över. Ty varje sak har sin tid. En del har levat i kärleksfulla förhållanden som av en eller annan anledning avslutats  - Tacka Gud för denna upplevelse, ty den har  berikat ditt liv och din själ. Sörj inte över att den tagit slut. Tänk i glädje och tacksamhet på vad du upplevt, ty det kommer inte alla till del.

Till er som aldrig fått uppleva den sinnliga kärleken, men som trängtar efter detta vill vi säga: Ta emot Helig Ande i era liv. Ty i detta nu var inte tiden mogen för en sinnlig kärlek. Denna är inte allt. Att omfatta allt och alla, inklusive dig själv, i kärleken, är en stor ynnest och gåva. Och ger oändligt mycket större gensvar och upplysning och näring till själen, än vad den sinnliga kärleken till en enda person ger.

Till er som önskat ett barn att slösa sin kärlek över, vill vi säga: Världen är full av barn som behöver kärlek och omsorg. Ta hand om världens olyckliga barn. Slösa din kärlek i stort mått över dem, och du skall få tusenfalt igen.

Amen