måndag 25 augusti 2014

SE LIVETS ALLA SIDOR

Kära vänner. Nu är tid att se livets alla avigsidor i förhållande till  de goda och ljusa sidorna. Se blott det goda, bortse från det onda. Ty ni har valt att uppleva båda sidorna i ert liv på jorden. Ni har fått förmånen och ynnesten att själva välja det ni har att gå igenom. Ert val är fritt och stort.

Ni väljer sida, ni väljer nivå på era smärtor. Bortse från smärtan och den finns inte. Se glädjen, och den finns. I liv efter liv väljer ni av fri vilja det ni skall uppleva och gå igenom. I glädje ser ni fram emot att få födas till jorden, väl medvetna om de prövningar ni skall drabbas av. Varför klagar ni så?

Vi står vid er sida, redo att hjälpa er i er nöd, blott ni ber om hjälp. Varför klagar och gråter ni, när ni endast har att be oss om hjälp? I stället väljer ni att gå in i sorg och förtvivlan, i vrede och smärta.

Ni klagar på er härkomst och tillblivelse. Ni klagar på Gud, som ni hävdar att inte lyssnar, inte hjälper, inte förstår. Trots att ni själva valt ert liv och det ni går igenom!

Blott ni vandrar Ljusets väg, blott ni älskar er själva och er nästa, blott då skall ni se att Ljuset upplyser er stig, att smärtan försvinner, att sorgen dunstar bort.

Lev väl människobarn.

Amen

söndag 17 augusti 2014

DU ÄR HÄR FÖR ATT FÖRDJUPA DINA KUNSKAPER

Var hälsad i tider som är. Alla dina tankar är givna av Gud. Onda likväl som goda. Du är given en fri vilja att förkasta eller ta emot. Välj bort det onda, ta emot det goda i din dag. Lärdom om Alltets tillblivelse ges er undan för undan, blott ni i bön och meditation ger er själva tillåtelse att gå in i er själs skrymslen och där finna den eviga sanningen som är förborgad i själen.

Du har så många möjligheter att fördjupa din kunskap om evigheten. Blott du ger dig själv tillåtelse till detta.  Du har en fri vilja att ta emot eller förkasta. Förnekelsens ansvar ligger tungt på deras axlar som väljer den vägen. Ty i liv efter liv har du möjlighet att fördjupa dina kunskaper om Alltet och dess tillblivelse, om den rätta vägen, om meningen med livet.

Om du väljer Ljusets och Kärlekens väg kommer du oupphörligt att ställa dig dessa frågor, och att också få svaren på dem.

I liv efter liv är du här för att fördjupa dina kunskaper om Kärlekens väg. Den vägen, och endast den, leder fram till porten. Men många väljer att förbigå detta faktum. De väljer andra vägar och andra lösningar.

 Utan att förstå sambandet mellan Ljuset och Sanning, kärleken och evigt liv, kan du aldrig uppleva din jordevandring så som det var tänkt.

Amen

måndag 11 augusti 2014

FINN DIN EGEN TRO

Finn vägen. Finn din egen tro. I ljuset  skall du vandra. Bortse från mörkret. Det skall alltid finnas. Ljuset segrar, mörkret flyr. Se kärleken till Alltet. Alltets kärlek till intigheten, den lilla kärleken till den stora. Upplev motsatsernas tillblivelse i dagen. Det ena uppfyller det andra. Det lillas storlek i betydelse av Ljusets makt som alltid segrar.

När du ser motsatserna, upplev då den fullkomliga Gudens insikter om Alltet. Han förmår öppna dina ögon för upplevelser långt förbi det fördolda.

Han ser det lilla barnets behov av trygghet och tröst. Det lilla barnet i dig är den gåva Gud ger sina barn på vägen mot frälsning. Uppfatta livets gåvor, se dem alla i ditt öga, i ditt hjärtas bild av din egen verklighet. Här är ditt liv, lev det här och nu, lev det fullt ut, utan begränsningar, utan tvångströja.

Se din storlek och storhet, du lilla människa. Känn Guds kärlek som alltid skall uppfylla ditt liv. Ta emot Guds Heliga Ande, den Heliga Treenigheten kalla på din uppmärksamhet. Låt den inte kalla förgäves. Att se Guds storlek i det lilla är den uppgift du får dig förelagd i dag.

Amen