torsdag 26 juni 2014

LJUSETS VÄG ÄR MÅLET LIKVÄL SOM MEDLET

Kära vänner. Gods och guld i lador är en tung börda att bära på Ljusets väg. Ni avlaster er detta, och med lätta steg vandrar ni fram genom livet, fram mot er Faders hus, som är målet för vandringen.

Och Ljusets väg är också på sitt sätt målet likväl som medlet. Det upptäcker ni den dag ni helt och fullt vandrar där.

Allt försvinner, allt sjunker undan. Sorger och besvikelser skall inte längre tynga ert sinne. Oförrätter finns inte, ty ni ser klart att andra har andra behov än ni själva, och i respekt  för detta låter ni alla ha sina insikter kvar. Ni låter er inte tyngas av sorg över att er vilja inte alltid respekteras. Ni väljer att respektera andras åsikter, och i och med detta visar ni er själva en stor respekt. Detta är livets sanning. Stor är den som förmår låta andra utvecklas enligt sina förmågor och kunskaper, utan att ställa krav på att få sina egna önskningar uppfyllda av andra.

Var och en efter sin förmåga uppfyller sitt liv med det mått som givits i begynnelsen. Så skall ni leva, så skall ni finna den väg som bär era själar framåt i utveckling. Blott i kärlek till er själva och till allt levande. Och i respekt för er själva och alla andra.

Amen

fredag 20 juni 2014

VANDRA LJUSETS VÄG

Kära vänner. Ljusets väg är er. Lång och rak ligger den framför er. Det enda som krävs av er är att ni tar första steget in på den och fortsätter framåt. Det kan verka märkvärdigt och svårt, men är det verkligen icke. Ni har er fria vilja att vända om, att vända era ansikten mot Ljuset. Att låta er begjutas med strålar av kärlek, att vara omflutna, omslutna av Guds kärleks Ljus, och att leva i enlighet med den visdom som finns i att leva i Ljuset.

Den visdomen finns i era hjärtan, i era själar finns sedan själens begynnelse instiftat, inskrivet just denna enda sanning: Att leva i Ljuset innebär att gå Kärlekens väg . Om ni väljer att vandra den vägen kan intet ont drabba er, ty ni är medvetna om att kärleken övervinner allt, förlåter allt, söker inte sitt.

När ni ser era medmänniskors olika bedrövelser och plågor finner ni ett behov av att bringa dem hjälp. Ni känner medkänsla och kärlek, ni står inte längre ut med att  se världen plågas. Era etiska och moraliska värderingar förändras, en medvetandehöjning inträffar och ni ser plötsligt sådant ni inte tidigare var medvetna om.

Ja, ni ser inte endast er omgivnings plågor och dilemman. Ni ser plötsligt framför er ett scenario där allt är Ljus. Där alla människor får och är delaktiga av Ljuset. I dagen ser ni plötsligt att era behov minskar, då ni inte längre behöver samla i ladorna för framtida behov. Ni har inte längre behov av att som råttor och möss samla för sämre tider, ty ni vet nu att ni alltid kommer att få och ha det ni behöver för dagen och stunden.

Ni inser det vanvettiga i att ni äger mer än ni någonsin kommer att behöva eller ha användning för, medan andra svälter. Ni inser att givandets glädje är större än att samla gods och guld i ladorna. Ni ger av ert överskott till dem som intet har. Ja, ni ger inte endast med glädje, ni ger av ett inre tvång att dela med er ty ni vet att Ljusets väg är lätt att gå för den som inga bördor bär.

Amen

tisdag 17 juni 2014

SE GUD I ALLT SOM FINNS

Kära vänner. Vårt budskap till er i dag är fullt av glädje och hopp. Se solen, se månen, se stjärnorna. Allt har Gud skapat till glädje och lust för alla. Se blommorna på marken, även dessa är till vår glädje. Ta emot solen i era liv, ta emot glädje, ta också emot sorgen i glädje över att få uppleva den, ty ni lär er mer av sorg än av lycka.

I kärlek till varandra skall ni leva. Smärtan försvinner när ni ser i kärlek på er själva. Er omgivning ljusnar när ni upplever kärlekens djupaste innebörd. Var lycklig i det lilla.

Se det underbara runt omkring er. Allt har Gud skapat. Varje liten tingest i världen har en särskild betydelse. Tänk på att alla behövs. Alla har en speciell uppgift här. Ingen är någonsin o-behövd.

Tänk på att du har en uppgift i dagen, och gläds åt att just du har fått denna uppgift dig förelagd och tilldelad. Inget är för svårt eller för tungt att genomföra, ty Gud har i sin vishet tilldelat alla deras uppgifter i förhållande till den förmåga alla har. Kraften till genomförandet tilldelas var och en av Gud, som alltid ser varje enskild själs vånda, och som alltid, alltid finns till hands för tröst för dem som ber Honom om hjälp.

Se Gud i allt som finns, i allt som sker, i allt som är, och du skall alltid leva som Ljusets barn i Mörkret.

Amen

SE GUD I ALLT SOM FINNS

söndag 15 juni 2014

GÅ MOT LJUSET OCH DET EVIGA LIVET

Kära vänner. Här och nu har ni fått edra liv, för att ge detta liv innehåll enligt den plan som är er föreskrivna, bör ni alla sträva till att vandra Ljusets väg. I Ljuset finns svar på alla era frågor. I Ljuset finns svar på tillblivelsens ursprung och gåta.

Kärlekens röst i era hjärtan får aldrig tystna. Ty ni bör alla vara medvetna om den process som ständigt pågår.  Kärlek och Ljus skall leda er framåt. Även om dagen  är mörk, tillvaron saknar mening, är det just detta som i detta ögonblick är det väsentliga. Att inse just detta: Att fortsätta trots de mörka stunderna, och sorgens svåra insikt.

När ni betraktar er själva just från den synvinkeln skall ni se den röda tråd som ger livet dess mening. Att själens upplevelser av Alltet innefattar  både sorg och glädje, upphöjelse och förnedring. Att gå genom olika faser av ett liv innebär även att på rätt sätt, och med nya insikter, och utan bitterhet, gå vidare i livet genom sorg och andra svårigheter mot det eviga livet och mot Ljuset.

Ingen är här för att ha endast ljusa stunder. Ingen är här för att ta mot endast glädje och lycka. Ty genom att känna förluster och besvikelser renas själen så att dess ljus må lysa klart och upplysa vägen även för andra.

Amen

måndag 9 juni 2014

SJÄLARNAS SAMBAND

Kära vänner. Själars samband bör ni lära er mer om. Det ljus som sammanbinder själarna med varandra är den energitråd  på vilken världen vilar. Om blott ni ser och blir medvetna om detta samband  skall ni klart förstå vikten av att leva i enighet och endräkt med varandra.

Alla hör samman, och är en del av denna enhet som ni kallar Gud. Alla utgår från samma enhet och skall engång återvända dit. Gud är stor, Gud är oändlig, Gud omfattar hela Universum.

När ni säger att Universum expanderar, innebär det i verkligheten att Gud blir större, ty Gud ÄR Universum. Alla solar, alla månar, alla planeter är Gud.

Att förstå och inse detta är viktigt. Utan denna insikt och kunskap har ni inte samma möjlighet att fullgöra ert värv. Med kunskapen insuper ni även  insikten om att alla delar i enheten måste vara i balans för att Universum skall kunna existera.

Alltet är den del ni närmast måste arbeta med. Alltet är insikten och förståelse av att ni är heliga  och att denna helighet förpliktar er att gå den väg som i begynnelsen utstakats för er.

Klagan för inte världen framåt. De som har gåvor  bör och skall bruka dem i Guds Herrens tjänst, eftersom Alltet utgår från, och är den del av, Gud.

Här är det budskap ni har fått idag.

Amen 

torsdag 5 juni 2014

STILLA ERA SJÄLAR I BÖN OCH MEDITATION

Kära vänner. I tider som är har ni många viktiga uppgifter er förelagda. Ibland känner ni att uppgifterna är er övermäktiga. Att sorg och vrede över världens olyckor  och felsteg blir er övermäktiga. Att ni  inte längre hör Guds röst i ert inre. Att vi inte längre står vid er sida till er hjälp.

Oroas ej, stilla era hjärtan för samtal med Gud i bön och meditation. Anledningen till att ni inte hör eller ser oss eller känner vår närvaro beror på er själva! Ni har låtit er uppslukas av värdslig oro och omsorg, och ni har låtit oförsonlighetens pansar omsluta er själ.

Vi når er inte, och ni når inte oss! Därför är det viktigt att ni stillar er i bön och meditation. Att ni inte låter värdslig oro och bekymmer så helt uppta er tillvaro, att det likt ett hårt skal omsluter er. Nej, vandra i stället Ljusets och Kärlekens väg. Intet är lättare, men heller inte svårare än detta. Ty det innebär att ni helt och fullt skall tro på att Helig Ande skall uppfylla er själ och ge er kraft. Att ni själva skall låta er omslutas av Ljuset, vandra i Ljuset, uppfyllas av Ljuset.

Blott ni själva kan välja  Trons och Ljusets och Kärlekens väg. Så länge ni istadigt håller fast vid gamla värderingar och normer, så länge kan ni inte se Ljusets väg, eller känna Kärlekens röst i ert inre. Ni har fått väger er förevisad. Ni har fått Kärlekens budskap i ert hjärta. Ni har alla fått olika gåvor och förmågor som skall underlätta livet på jorden för er, och som också skall göra det lättare att hjälpa andra. Att hjälpa den som inte nått lika långt på Ljusets väg som ni.

Ni måste lära er Kärlekens och Ljusets väg och vandra stadigt på den, så skall vi alla åter mötas
 engång i den tillvaro  där intet mörker råder, och där själen får vila och vistas fri från jordiska skepnader och bojor.

Blott ni vågar tro på under kan under ske. Blott ni vågar lita på oss, kan vi medverka i er dag.

Amen