onsdag 30 oktober 2013

SJÄLENS URSPRUNG

Kära barn. Själen har sitt ursprung i Gud. Guds vilja är inplanterad i själen för att växa där. Du skall leva i enlighet med din själs kunskap som är Guds vilja. Ju mer du lyssnar till din själ och lever i enlighet med den visdom och kunskap som finns där, ju mer växer din själ i kunskap och visdom.

Guds vilja råder över människan. Gud har dock givit människan en vilja att göra vad gott är, och många människor lever i enlighet med detta. Men många människor använder sin vilja till onda ting. De föredrar att göra det som är ont, i stället för att förkovra sig i vad som är gott, rätt och riktigt.

Guds önskan är att alla människor skall upplysas om vad som är gott och vad som är ont. Hans vilja och önskan är att alla skall få denna insikt, för att människans val skall bli lättare. Att viljan och valet  skall vara att göra det som är gott.

Många människor tvivlar på Guds existens. De tror inte på att Han finns. De tror sig vara världens härskare, och lever i enlighet därmed. En dag skall deras ögon öppnas, och de skall SE, vad de gått miste om i livet. De skall förstå  att skilja på gott och ont, och de  skall ha en önskan och en vilja att välja de rätta vägarna.

Du måste ge dig till tåls i din uppgift, ty din del är stor i detta verk.

Amen.

söndag 27 oktober 2013

VAR EN MEDMÄNNISKA I DAG

Kära  vän. Du har funnit den väg som är din. Vandra på den i kärlek till dig själv och din omgivning. Tänk på att alla är din nästa, även din ovän. Tänk på att alla gåvor och förmågor du fått, är det meningen att du skall dela med dig av till din omgivning.

Skänk ljus och kärlek och glädje  i dag till alla du möter. Ge dem ett varmt ord på vägen, ge dem en kram. Låt dem få del av den värme och kärlek  du själv fått dig tilldelad från ovan. Du är välsignad och ditt verk är välsignat.

Du har så många i din omgivning som är i stort behov av stöd och styrka. Hjälp dem i din dag. Ge dem av din styrka. Ge dem av värme och glädje. Trösta dem som gråter. Lyssna på dem som behöver någon att tala med.

Var en medmänniska i dag.

Amen

torsdag 24 oktober 2013

JORDISK MAKT FÖRKRYMPER SJÄLEN

Alla strävar efter makt. Alla önskar maktens sötma. I stället för att utveckla sin själ i kärleksfulla handlingar, arbetar människan i enlighet med kravet på mer makt. Världens makt är inte detsamma som himmelsk makt.

Himmelsk makt är att sträva efter att fullända själen, att ge det själen behöver av näring varje dag. Att låta själens sol lysa, att ge människor kärlek, och låta dem uppleva allt det som du kan ge av kärlek som upplysning.

Himmelsk makt skall vi sträva efter. Men den värdsliga makten ger inte själen tillfredsställelse. Tvärtom. Jordisk makt förkrymper själen, och får den att må dåligt, ty jordisk makt får man på bekostnad av andra.

Andra människor får ofta släppa till av sina förmågor och kunskaper för att andra skall uppnå makt. Detta är orättfärdigt.

Man skall ge av gott hjärta av sitt överflöd och ta emot av andra i ödmjukhet. Så växer själen i styrka och visdom. Så får du himmelsk makt.

Jordisk makt är inte evig. Blott en kort tid varar den, och förbränner och förgör då allt i sin väg.

Amen

måndag 21 oktober 2013

LÅT KÄRLEKENS LJUS LYSA

Alla makter är inte goda. Även onda makter finns, vilka vill invadera världen. Du ser dem uppträda i krig, i ofred, i trakasserier, i våldsdåd och terror som finns runtomkring dig.

Onda makter finns och skall förgöras  med Kärlek och Ljus. Tänk kärleksfulla tankar, tänd ett ljus och låt dess låga  upplysa världen och människorna. Låt kärlekens ljuslåga lysa varm och klar alla dagar, ty därigenom förminskas mörkrets makt.

Låt dig inte förblindas av världens ljus, ty detta är inte alltid Kärlekens ljus. Lär dig skilja på gott och ont. Tillåt dig inte att tänka onda tankar, ty ur dem föds onda handlingar. Le och var glad i din tillvaro, var tacksam för det du har och får.

Sträva inte efter makt och ära, ty detta får vi alla del av en dag. Se i kärlek till din omgivning. Hjälp dem som behöver hjälp, ty på så sätt skall Ondskans makt fördrivas.  Inte med svärd och eld, nej, låt Kärleken  värma och lysa i stället.

Du behöver inte oroa dig, ty Gud vakar över dig,  mitt barn. Guds kärlek har du nu och evigt.

Amen

torsdag 10 oktober 2013

ALLT ÄR EN GUDOMLIG ENHET

Alla dina drömmar, alla dina tankar. Allt vad du vill har du fått som gåva av Mig, din Gud.
Du har livets gåva, du har dödens gåva, du har allt vad som där emellan finns.

Livet är fyllt av mysterier, fyllt av dina upplevelser, fyllt av kärlek och hat.  Fyllt av känslor av olika slag. Händelser följer på händelser i en aldrig sinande ström. Allt händer och sker runt omkring  dig, i dig, med dig som medaktör.

Du är aldrig ensam. Du är en del av Alltet, likaså är Alltet en del av dig. Du är en del av den Gudomliga kraft som just nu styr din hand, som finns i dig, omkring dig, som är en del av dig.

Allt hör samman, allt är en gudomlig enhet, ett universum finns i varje människa, på samma sätt som människan är en del av universum.

När du känner hat, agg, glädje, lycka eller kärlek är dina känslor en del av, och desamma, som universum består av, ty universum är uppbyggt av dessa olika känslor som hörnstenar, ja, universums byggstenar är människornas känslor.

Likaså är tankarna andra byggstenar varav universum är uppbyggt.
Du finner dem allesammans som en del av verkligheten, den verklighet som även du är en del av.

Du har förmågan att känna starka känslor, att tänka många tankar i olika skeenden. Du är begåvad och du får känna på begåvningens välsignelse och förbannelse. Ty mångfasetterat  är livet, svårt och ogripbart att förstå för människan i den skepnad och med de begränsningar hon lever i på jorden. När hon lämnar jordelivet skall hon klart förstå allt detta, som nu finns i dunklet för henne. Hennes visdom är begränsad för att hon rätt skall ta lärdom av de prövningar hon har att gå igenom.

Hon är ett barn av sin tid och hennes barndom, som varar hela jordelivet, ter sig svår för henne att förstå.  Hon söker finna lösning på livets gåta, men den är ogripbar och svår att förstå. Hon famlar i mörker, men jordelivets mödor förbyts i himmelsk glädje när hon en dag återvänder till sin själs rätta hem. Hon finner glädje i det lilla, ty hon måste söka glädjen för att stå ut med sorgen och smärtan under sin jordevandring.

Ingen dag är den andra lik, och inget liv är likt det andra livet.

Amen


tisdag 8 oktober 2013

HA DIN TILLIT TILL GUD

Alla dina tankar är givna av Gud. Han allena kan inplantera i dig goda tankar, men du väljer bort dem, och låter ondskan råda.

Gud är kärleken. Han ser ditt hjärtas nöd, och Han låter aldrig  sitt barn lida i onödan. Han skänker dig tröst och hjälp, blott du vill se den hand Han räcker dig. Blott du vill hålla Honom i handen på din väg genom livet. Blott du låter Honom bära dig över de svåraste bitarna på vägen. Blott du tillåter Honom att hjälpa dig, är du räddad.

Du behöver inte oroa dig för dagen och stunden, blott du lägger din tillit på Honom skall Han hjälpa dig alla dagar.

Men många gånger ser du inte skogen för alla träd som står i vägen. Du ser inte Hans hjälpande hand, ty du är fullt upptagen med att gräma dig över att ingen hjälp finns!

Du måste lägga din tillit på Honom. Du måste tro på Hans ord att aldrig överge dig. Blott då kan du känna trygghet i livet. Blott då kan du med tillförsikt  se tiden an, och låta allt ha sin gång. Var stilla i bön och meditation, så att din rena kanal till Gud alltid kan hållas öppen.

Amen

söndag 6 oktober 2013

JAG LÄMNAR DIG ALDRIG ENSAM

Kära barn. Oron följer dig, varför? Ber du Mig om hjälp, får du den också. Dagligen och stundligen finns Jag här, redo att hjälpa. Redo att stötta dig när du vacklar.

Var dag har sin tid, natten likaså. Du finns här för din utvecklings skull. Endast för att din själ skall få det den behöver av upplysning. Du har din tid, din dag på jorden. Utnyttja den så, att din själ, utöver kunskap även får vederkvickelse.

Du behöver inte oroa dig så mycket, ty du vet ju att Jag alltid finns vid din sida. Du har sett att Jag aldrig lämnar dig ensam, att Jag alltid står här vid din sida, redo att hjälpa dig när nu kallar på Mig.

I nattens tysta timme talar Jag till dig. Visar dig vägen du har att gå, lär dig se mönstret i det som varit, det som är, och det som skall komma.

Blott du har tillit till Alltet, och till Min vilja att hjälpa dig, så kan du med tillförsikt gå din väg i Ljuset.

Amen

torsdag 3 oktober 2013

SÅNGEN ÄR BETYDELSEFULL

Kära barn. Sången är betydelsefull. Sången  rör din själ och ditt hjärta. I sången får du utlopp för din kärlek till Alltet, till Mig. Jag älskar dig och Jag gläds åt när du är lycklig.

Sången gör dig lycklig, den öppnar upp kanalen till din själ, till din innersta röst. Du skall och du bör sjunga mycket, ty det är oerhört betydelsefullt att din själ har en ren och klar kanal upp till Mig, din Fader.

Jag älskar dig, mitt barn, och Jag vill att kanalen skall vara ren och klar nu och alltid, så att du alltid kan tala med Mig om din glädje, om din sorg, ja, om allt som trycker dig skall vi tala tillsammans.

Jag vill att kanalen skall vara öppen för samtal, med Mig, så att Jag kan trösta dig när du är bekymrad, så att Jag kan ge dig råd när du är rådvill. I allt kan du tala med Mig och Jag finns alltid här för din skull.

Tro Mig, mitt älskade barn, Jag finns alltid här för dig.

Amen